> Een familielid heeft zich geabonneerd
U kunt gratis lid worden van het familieaccount door een profiel aan te maken.
Vraag uw familieleden die al zijn ingeschreven om u de 'familiecode' te sturen. Deze beveiligde code is privé en is terug te vinden in het berichtoverzicht van de familie in hun eigen Famileo-account. Zodra u de code hebt ontvangen, gaat u naar de rubriek 'Meedoen met de familie' en volgt u de instructies.
Ingeschreven familieleden kunnen u ook per mail of sms een uitnodiging sturen. De familiecode is dan al ingevuld.

> Mijn familie heeft nog geen abonnement
Om te beginnen met het versturen van mooie krantjes moet een familielid een abonnement afsluiten. Bij onze abonnementen zit u nergens aan vast. Het abonnement dat u kiest, is afhankelijk van de frequentie waarmee u de krantjes wilt laten versturen. Wilt u meer weten, ga dan in het menu naar de rubriek 'Formules en tarieven'.
Zodra het abonnement is afgesloten, kunnen andere familieleden een profiel aanmaken en gratis lid worden van het familieaccount.

Om in te loggen, klikt u op 'Mijn account' rechts bovenaan de startpagina van de website. Als u uw wachtwoord bent vergeten, kunt u een nieuw wachtwoord aanmaken door te klikken op 'Wachtwoord vergeten?'. Uw gebruikersnaam en wachtwoord zijn persoonsgebonden.

Let op: de familiecode is geen gebruikersnaam. Deze zorgt er alleen voor dat u zich de eerste keer veilig kunt inschrijven. Wanneer u de volgende keer wilt inloggen, moet u de inloggegevens (e-mailadres en wachtwoord) gebruiken die u bij de inschrijving hebt ingevoerd.

Een configuratie van ons team is nodig om uw account te deblokkeren, neem contact met ons op!

> Abonnementen met de formule 'maandelijks', 'maandelijks+', 'tweewekelijks' of 'wekelijks'.
Om te beginnen met het versturen van mooie krantjes moet een familielid een abonnement afsluiten door op de startpagina of in het menu op de rubriek 'Ik abonneer mijn familie' te klikken. Vervolgens hoeft u alleen de volgende stappen te volgen om u in te schrijven: bepaal hoe vaak u een krantje wilt laten versturen en kies de bijbehorende formule, maak een profiel aan, vul het afleveradres in en de datum waarop uw eerste krantje moet worden verzonden en voer de betaalmethode in.
Na het volgen van deze procedure ontvangt u uw unieke familiecode van 6 tekens. Hiermee kunnen andere familieleden veilig lid worden van het besloten account. Zodra het account is aangemaakt, vervalt de familiecode en moeten anderen zich bij het account aanmelden met de inloggegevens die ze bij de inschrijving hebben ingevoerd.

> Bijzondere situatie: Famileo-box & cadeaubonnen
Ga het avontuur met ons aan en geef een onvergetelijk cadeau! Onze Famileo-box is een mooie welkomstdoos waarmee u iemand een abonnement van 6 maanden kunt geven. Perfect om met de hele familie cadeau te doen. De box wordt verkocht voor € 39.

Opmerking: met de unieke activeringscode profiteert u van een vooraf betaald abonnement van enkele maanden. Vul de code aan het begin van het inschrijfproces in. U hoeft geen betaalkaart-/creditcardgegevens in te voeren bij het aanmaken van het account.
Als u het abonnement na het verstrijken van de periode wilt verlengen, moet u een nieuwe betaalmethode invoeren. Dit kan door extra maanden aan de familiespaarpot toe te voegen of door een betaalkaart/creditcard te registreren waarvan iedere maand een bedrag zal worden afgeschreven. Ook hierbij zit u nergens aan vast.

De limiet is 60 personen per familie. Deze limiet is nog nooit bereikt, maar mocht dit toch gebeuren, dan kunt u contact met ons opnemen zodat we een passende oplossing kunnen vinden.

Ja, u gebruikt daarvoor de functie 'Aansluiten bij een familie' die toegankelijk is via uw Famileo-account op de website of vanuit de app.

De familiecode is de identificatiecode van een familienetwerk. Met deze code kunt u zich bij uw familienetwerk aansluiten tijdens uw inschrijving. Uw reeds ingeschreven familieleden beschikken over deze familiecode. Als uw familielid zich nog niet bij Famileo heeft ingeschreven, moet u eerst een abonnement afsluiten. Hierna ontvangt u een familiecode.

Met deze code kunt u zich bij uw besloten familienetwerk van Famileo aansluiten. De code bestaat uit 6 tekens. U kunt de code op twee manieren gebruiken:
- Ga naar de website en klik vervolgens in het menu linksboven op de rubriek 'Meedoen met de familie'. Maak vervolgens in enkele klikken uw profiel aan.
- Download de Famileo-app in de Apple Store of Play Store, klik op 'Inschrijven' en volg de instructies.

De frequentie waarmee het krantje wordt verstuurd en het aantal publicaties kunnen variëren, afhankelijk van uw abonnement:
• Formule 'maandelijks': elke 4 weken tot 28 berichten (deze wordt nu het meest gebruikt)
• Formule 'maandelijks+': elke 4 weken tot 36 berichten
• Formule 'tweewekelijks': elke 2 weken tot 28 berichten
• Formule 'wekelijks': elke week tot 28 berichten.

Kies de formule die het beste bij uw familie past!
De formule 'maandelijks' is ideaal als er niet veel personen zijn die aan het krantje bijdragen (minder dan 10) en u maar een paar foto's per maand wilt versturen.
Grote families en families die graag veel berichtjes plaatsen, kunnen kiezen voor de formules 'maandelijks+', 'tweewekelijks' en 'wekelijks' om opa en oma vaker te verrassen.

Natuurlijk! Klik op de volgende link voor meer informatie over ons sponsorprogramma en onze promoties: https://www.famileo.com/famileo/nl-BE/promotie-sponsorcode

Ja! Famileo ontwikkelt zich deels dankzij mond-tot-mondreclame. Door middel van ons sponsoringsysteem kunt u degene die u sponsort een abonnement van een maand cadeau doen en maakt u tegelijkertijd zelf kans op mooie cadeaus voor uw familielid dat het krantje ontvangt.

De beheerder van het familieaccount is de baas over het account. Meestal is hij of zij degene die het initiatief voor het abonnement heeft genomen en betalingsgegevens heeft verstrekt. Hij of zij ontvangt maandelijks een factuur voor het abonnement. De beheerder heeft toegang tot het tabblad 'Abonnementenbeheer ', waar hij of zij het abonnement kan wijzigen of opzeggen en het beheer aan een ander familielid kan overdragen. In dit tabblad kan de beheerder ook bepaalde instellingen van het krantje aanpassen: aantal hele pagina's per gebruiker, titel van het krantje en afleveradres.

Als u in uw account naar 'Profiel en instellingen' gaat, kunt u zien wie in uw familie de beheerder is. De naam van de beheerder staat onderaan.

Ja, u kunt meerdere familieaccounts beheren. Meld u aan en klik in het menu aan de linkerkant op de knop 'Ik abonneer mijn familie'. Hier kunt u eenvoudig tussen uw verschillende familieaccounts wisselen.

Tip van Famileo: Het is mogelijk berichtjes te kopiëren, waardoor u hetzelfde bericht heel eenvoudig aan meerdere familieleden tegelijkertijd kunt sturen.

Uw abonnement wordt maandelijks verlengd zolang het beherend lid het niet opzegt. Dalenys of Checkout schrijft het te betalen bedrag af van de betaalkaart/creditcard die voor de eerste betaling is gebruikt, tenzij het bedrag in de familiespaarpot toereikend is.

De abonnementsformule is voor iedereen zichtbaar in het tabblad 'Familiespaarpot' vanaf een pc of vanuit de app. Alleen de beheerder van het account kan de formule wijzigen, vanuit het tabblad 'Abonnementenbeheer'.

De frequentie waarmee de krantjes worden verstuurd, kan heel gemakkelijk worden gewijzigd. De beheerder kan 10 dagen na de afboekingsdatum in het gedeelte 'Abonnementenbeheer' gebruikmaken van de knop 'De formule wijzigen'.
De wijziging vindt plaats op de verlengingsdatum. De formule kan één keer per maand worden gewijzigd.

Het is mogelijk om meerdere abonnementen af te sluiten met hetzelfde e-mailadres. Ga hiervoor op een computer naar www.famileo.com en log in bij uw account. Klik vervolgens in het menu linksboven op 'Een ander familielid abonneren' en volg de stappen. Er wordt een nieuwe familiecode gegenereerd en uw familieleden kunnen zich bij dit nieuwe netwerk aansluiten door op 'Aansluiten bij een familie' te klikken.

Tip van Famileo: Het is mogelijk berichtjes te kopiëren, waardoor u hetzelfde bericht heel eenvoudig aan meerdere familieleden tegelijkertijd kunt sturen.

De beheerder kan dit doen door zich aan te melden bij het Famileo-account en naar de interface 'Abonnementenbeheer' te gaan. U zit nergens aan vast en kunt dus op ieder moment uw abonnement opzeggen.

Opmerking: Wilt u uw abonnement opzeggen, maar is de familiespaarpot nog niet leeg? Neem contact met ons op via e-mail ( contact@famileo.com  ) of via telefoon ( +33 2 46 84 02 82 ).

De familiespaarpot is nieuw en stelt alle familieleden die zich bij Famileo hebben ingeschreven, in staat om bij te dragen aan de betaling van het abonnement. Iedereen bepaalt zelf wanneer en hoeveel hij of zij wil bijdragen! Er wordt dus alleen een bedrag van de betaalkaart/creditcard van de beheerder van het account afgeschreven wanneer het saldo in de spaarpot niet toereikend is.

Wanneer u zich abonneert, wordt u gevraagd uw betaalkaart-/creditcardgevens in te voeren*. Deze betaalkaart/creditcard zal vanaf dat moment voor de betaling worden gebruikt. Tenzij u een kortingscode hebt, wordt er altijd op de eerste dag van de maand afgeschreven. Voor het geval u met meerdere personen wilt betalen, heeft Famileo de familiespaarspot bedacht. Dankzij deze spaarpot kunnen alle familieleden die zich bij Famileo hebben ingeschreven, bijdragen aan de betaling van het abonnement. Als u de spaarpot wilt gebruiken, gaat u naar uw Famileo-account en klikt u op het tabblad 'Spaarpot'. Er wordt uitsluitend geld afgeschreven van de betaalkaart/creditcard van de beheerder wanneer het bedrag in de spaarpot ontoereikend is voor de volgende maand.

*Bijzondere situatie: Famileo-box en cadeaubonnen: met de unieke activeringscode profiteert u van een vooraf betaald abonnement van enkele maanden. Vul de code aan het begin van het inschrijfproces in. U hoeft geen betaalkaart-/creditcardgegevens in te voeren bij het aanmaken van het account.

Betalingen worden verwerkt door de bedrijven Dalenys en Checkout, partners van Visa en Mastercard, en belangrijke spelers in de sector van beveiligde betalingen. Gegevens over uw betaalmethode worden niet zonder uw toestemming bewaard.

U kunt hiervoor de functie 'E-mail aan de familie' gebruiken. Al uw familieleden ontvangen dan een e-mail met uw bericht. Het familielid dat de ontvanger is van de krantjes krijgt de e-mail echter niet, omdat we hem/haar niet om een e-mailadres vragen.

> De grootte van het krantje
De grootte is onderzocht en goedgekeurd door ergotherapeuten, zodat het krantje door iedereen kan worden gelezen. Het krantje is in A4-formaat en kan tot 28 berichten bevatten (op maximaal 16 pagina's) of 36 berichten als wordt gekozen voor de formule 'maandelijks+' (op maximaal 18 pagina's).

> De opmaak van het krantje
Voor een optimale leesbaarheid bevat elke pagina niet meer dan 1 of 2 foto's. Berichten ter grootte van een halve pagina verschijnen in de volgorde waarin de familie ze heeft geplaatst.
Om witruimte te voorkomen, kan de publicatievolgorde van hele pagina's variëren.

> De voorkant van het krantje
*Een kleurrijk mozaïek
De omslag is een mozaïek van foto's, automatisch gegenereerd op basis van foto's die willekeurig zijn gekozen uit het krantje.
Wilt u dat een foto niet in het mozaïek verschijnt? Klik dan bij de publicatie van uw foto op 'Weergave' en schakel vervolgens de optie 'Zichtbaar in mozaïek' uit. Deze optie is standaard geactiveerd.
Foto's die niet zijn gepubliceerd als 'Open voor familie' verschijnen ook niet op de omslag.

Als u alleen foto's die niet zichtbaar zijn in het mozaïek of tekstberichten publiceert, of als u minder dan 5 foto's in het krantje publiceert, wordt het krantje afgedrukt met een mooi mozaïek van gekleurde vierkantjes.
Om een harmonieus en fraai mozaïek te krijgen (zonder witregels, goed gekaderd) raden we u aan de opties voor fotocollages te gebruiken en geen collages buiten Famileo te maken.

*Een titel speciaal voor u
De beheerder van uw abonnement kan de titel van uw krantje personaliseren met de bijnaam van uw familielid of met een tijdelijke titel, bijvoorbeeld vanwege een speciale gebeurtenis.
Ga naar het tabblad 'Abonnementenbeheer', rubriek 'Ontvanger(s) en krantje' of naar het tabblad 'Profiel en instellingen' onder de naam van uw familielid.

> De achterkant van het krantje
Op de achterkant van het krantje vindt uw familielid de verjaardagen en (optioneel) de feesten die eraan komen in de volgende 12 weken. Hier vindt u ook de evenementen van de familieleden die zijn ingeschreven bij Famileo en de profielen die zijn toegevoegd in de rubriek 'Kinderen'.

Klik hier om het voorbeeldkrantje te bekijken.

Met de formule 'maandelijks', 'tweewekelijks' en 'wekelijks' kan uw familie tot 28 berichten per krantje plaatsen.
Met de formule 'maandelijks+' kan uw familie tot 36 berichten per krantje plaatsen.
Als u en uw familieleden berichten ter grootte van een hele pagina plaatsen, neemt dit maximale aantal af omdat een hele pagina 2 halve pagina's vervangt.
Een donkerblauwe banner bovenaan het berichtoverzicht van de familie toont de details van de berichten die in het huidige krantje zijn geplaatst, evenals de beschikbare ruimte. Voor meer details kunt u op het vraagteken klikken.

Het krantje wordt op de aangeven datum verzonden als u minimaal 1 bericht hebt geplaatst. Het aantal pagina's wordt automatisch aangepast om witte pagina's te beperken. De krantjes worden op maandag verstuurd, volgens de frequentie van het abonnement. U hebt tot de avond vóór uitgifte van het krantje (zondagavond om middernacht) de tijd om berichtjes te plaatsen.
Wanneer het krantje klaar is, verschijnt er een melding in het berichtenoverzicht en is het niet meer mogelijk berichtjes te plaatsen totdat het krantje is uitgegeven.

De foto's op de omslag en de achterkant worden willekeurig gekozen uit de foto's die elke persoon in het krantje heeft geplaatst. Wanneer er een of meer mensen op de foto staan, nemen we het beste deel van de foto.

Als u één foto hebt geplaatst, nemen we het beste deel van deze foto.

Als u een fotocollage hebt geplaatst die is gemaakt in de app of op de Famileo-website, streven we ernaar om geen witte stroken weer te geven. We nemen het beste deel van de laatste foto van uw collage. Hier vindt u een schema van de geselecteerde afbeelding.

Als u uw fotocollage buiten Famileo om hebt gemaakt, zal de weergave minder passend zijn omdat de scheidingsstroken van de collage dan zichtbaar zijn in het mozaïek.

Vanaf een computer of vanuit de mobiele app kunt u op de drie puntjes rechts bovenaan uw bericht klikken om dit bericht te wijzigen of het definitief te verwijderen.

*Als u de optie 'Open voor familie' uitschakelt, kunnen uw familieleden uw bericht niet in het berichtoverzicht van de familie zien, noch in het krantje dat online beschikbaar is via het menu. Alleen de ontvanger van het krantje ziet het bericht in het gedrukte krantje dat hij of zij ontvangt.
Berichten die worden gepubliceerd als 'Niet-open voor familie' worden niet afgedrukt in het jaaralbum en verschijnen niet in het mozaïek van het krantje.

*Als u de optie 'Zichtbaar in mozaïek' uitschakelt, verschijnt de foto van uw publicatie niet in het mozaïek van het krantje, maar is deze wel zichtbaar voor al uw familieleden, op dezelfde manier als de andere publicaties.

Deze opties zijn te gebruiken bij het publiceren van een foto door te klikken op 'Weergave'. U kunt ze wijzigen vóór de zondag van publicatie van uw krantje.

Regeleinden zijn niet beschikbaar om te voorkomen dat de opmaak van de krantjes wordt verstoord. Op dit moment houden we alleen rekening met de ruimte die een bepaald aantal tekens inneemt. We kunnen geen rekening houden met de impact van een regeleinde op het aantal tekens.

Dit betekent dat u en uw familie de mogelijkheid hebben om uw favoriete foto's in groot formaat in het krantje te laten verschijnen! 1 hele pagina = 2 halve pagina's.
Een leuke manier om variatie te brengen in de opmaak van uw krantje, maar ook om het krantje sneller te vullen.

> Hoe kan ik foto's op een hele pagina publiceren?
Wanneer u een foto in portretformaat toevoegt, waaronder een collage van goede kwaliteit, klikt u simpelweg op de knop 'hele pagina'!
U kunt het formaat van uw foto na plaatsing nog wijzigen: klik vanuit het berichtoverzicht van de familie op de drie puntjes rechts bovenaan uw foto

Het publiceren van een bericht op een hele pagina is mogelijk als:
• uw bericht een foto of fotocollage in portretformaat bevat.
• uw foto van goede kwaliteit is. De minimale resolutie voor een hele pagina post is 1594px * 2295x (162mm * 234mm).
• er voldoende ruimte in het krantje beschikbaar is. U kunt een bericht van een hele pagina op elk moment verkleinen tot een halve pagina om ruimte vrij te maken.
• het quotum hele pagina's van uw familie het toelaat. Als u uw quotum hele pagina's hebt bereikt of als dit quotum 0 is, kunt u geen foto's op een hele pagina publiceren. Wilt u weten over hoeveel hele pagina's u beschikt, ga dan naar het profiel van uw familielid of klik op het vraagteken in het donkerblauwe kader bovenaan het berichtoverzicht van de familie. De beheerder van het abonnement kan het quotum wijzigen in het tabblad 'Abonnementenbeheer', rubriek 'Ontvanger(s) en krantje' of door te klikken op 'Profiel en instellingen' onder het profiel van uw familielid.

Elk van uw familieleden beschikt over hetzelfde aantal hele pagina's per krantje. Dit heet het 'quotum hele pagina's'.

De beheerder van uw abonnement kan het quotum hele pagina's op elk moment aanpassen: 0, 1, 2, 3, 4 of niet beperkt.
De optie 'Niet beperkt' is handig als u soms moeite hebt het krantje helemaal te vullen. Om het te wijzigen vanaf een computer of vanuit de mobiele Famileo-app kan de beheerder naar het tabblad 'Abonnementenbeheer' gaan, rubriek 'Ontvanger(s) en krantje' of klikken op 'Profiel en instellingen' onder het profiel van uw familielid.

Als u wilt weten hoeveel hele pagina's u hebt, gaat u naar het profiel van uw familielid of klikt u op het vraagteken in de donkerblauwe banner bovenaan het berichtoverzicht van de familie.

Een hele pagina neemt de ruimte van 2 berichten van een halve pagina in.

Hebt u een kleine familie of hebt u moeite om uw krantjes te vullen? Kies dan een quotum van 3 of 4 hele pagina's of 'Niet beperkt' om het krantje gemakkelijker te vullen.

Hebt u juist een heel grote familie? Als u een quotum van 0 kiest, kan niemand foto's op een hele pagina publiceren.
Wijzigingen treden onmiddellijk in werking en worden toegepast op de nieuwe berichten van het huidige krantje. De hele familie wordt per e-mail op de hoogte gesteld.

Ja, dat is vanaf nu mogelijk dankzij de kalenderrubriek op uw berichtenscherm.
Deze kalender biedt u de mogelijkheid om, als u het wilt, uw bericht op een andere datum en tijd te plaatsen.

Waarom is deze functie zo handig?
1. Antedateren: het belangrijkste voordeel is dat u een bericht kunt plaatsen op een datum in het verleden, zodat de volgorde van de berichten beter aansluit bij de chronologische volgorde.
2. De volgorde kiezen: ook kunt u op elk moment de volgorde van uw berichten wijzigen door met de datum en/of het tijdstip te schuiven.

Belangrijk om te weten:
• U kunt uiteraard berichten blijven plaatsen zoals u dit gewend bent. U hoeft niet per se gebruik te maken van de kalenderoptie. Berichten verschijnen dan in de volgorde waarin ze zijn geplaatst, van de oudste naar de meest recente.
• U kunt de datum niet wijzigen naar een datum in de toekomst of ver in het verleden.
• Om uw krantje mooier te maken en witruimte te voorkomen, worden foto's van een hele pagina niet per definitie op volgorde van publicatie geplaatst. Als u een verhaal wilt vertellen dat uit meerdere berichten bestaat, heeft het dus de voorkeur om voor halve pagina's te kiezen.

Momenteel is het krantje beschikbaar in het Frans, Engels, Spaans en Nederlands.
Als u berichten in een andere taal wilt schrijven, is het goed te weten dat er tal van speciale tekens uit het Latijnse, cyrillische en Griekse alfabet beschikbaar zijn.

De Noto Sans-lettertypefamilie accepteert de volgende talen: Duits, Catalaans, Deens, Italiaans, Noors, Portugees, Zweeds, Roemeens, Fins, Turks, Pools, Indonesisch, Azerbeidzjaans, Vietnamees, Oekraïens, Russisch, Wit-Russisch, Kazachs, Tsjechisch, Servisch, Bulgaars, Slowaaks, Sloveens, Grieks, Albanees, enz.

Met het oog op andere talen doen we momenteel onderzoek naar een lettertype dat meer internationale tekens accepteert.

De datum waarop het volgende krantje wordt uitgegeven, verschijnt in de blauwe banner bovenaan het berichtoverzicht van de familie. U kunt uw berichten plaatsen tot zondagavond om middernacht op de dag vóór uitgifte van uw krantje.

Uw krantje wordt altijd op maandag opgemaakt, vervolgens afgedrukt en binnen 3 dagen tegen het spoedtarief verzonden. Uw familielid zou het krantje dus binnen 4 tot 6 dagen per post moeten ontvangen. Indien uw familielid het krantje na 10 dagen nog altijd niet heeft ontvangen en het afleveradres correct is ingevoerd, kunt u contact met ons opnemen. We zullen het krantje dan opnieuw opsturen.

Uitzonderingen: we zijn voor het verzenden van onze krantjes afhankelijk van het postbedrijf. Hierdoor kan het voorkomen dat de bezorging wordt vertraagd op feestdagen, bij stakingen, enz.

De krantjes worden iedere maandag gegenereerd, zodat ook de berichtjes van het weekend ervoor nog kunnen worden meegenomen. Vervolgens worden ze afgedrukt en binnen 3 dagen verzonden. De post doet er over het algemeen 2 à 3 dagen over om de krantjes te bezorgen, wat betekent dat de meeste krantjes tussen vrijdag en de maandag daarop aankomen. Deze termijnen kunnen langer zijn bij verzending naar het buitenland.

De uitgiftedatum van het volgende krantje is zichtbaar in de blauwe banner bovenaan het berichtoverzicht van de familie. Deze datum is altijd een maandag. Het krantje wordt vervolgens afgedrukt en binnen 3 dagen verzonden. De frequentie waarmee de krantjes worden verstuurd, is afhankelijk van het abonnement. U hebt tot de dag vóór de uitgiftedatum, zondagavond om middernacht, de tijd om berichten te plaatsen.

Voor elk abonnement drukken we het krantje af en versturen we het naar uw familielid voor wie het abonnement is bedoeld. Andere familieleden hebben via hun account toegang tot een pdf-versie van het krantje, zonder de berichten die zijn ingesteld als 'Niet-open voor familie'.

De beheerder van het account kan op elk moment het afleveradres van het krantje wijzigen. Dit kan worden gedaan door op een computer in te loggen bij het Famileo-account en vervolgens naar het tabblad 'Abonnementenbeheer' te gaan.

Als u uw account wilt verwijderen, gaat u naar uw profiel en klikt u op 'Wijzigen'. Op de pagina die dan verschijnt, vindt u de knop 'Mijn account verwijderen'.

Famileo is een besloten en veilig familienetwerk zonder advertenties.
De verzamelde gegevens staan in onze database en worden nooit verkocht. We gebruiken de gegevens uitsluitend voor de goede werking van onze dienst. U blijft volledig eigenaar van uw gegevens en kunt ons vragen de gegevens na opzegging van uw abonnement te verwijderen.

Klik hier om ons privacybeleid te raadplegen.

Al uw gegevens worden beschermd en staan veilig op de eigen servers van Famileo. Ze zijn versleuteld en alleen via ons platform toegankelijk. Klik hier om ons privacybeleid te raadplegen.

Als de zorgorganisatie van uw familielid al partner is, biedt deze de Famileo-service om de banden binnen de familie aan te halen!

> Een familielid heeft zich geabonneerd
U kunt gratis lid worden van het familieaccount door een profiel aan te maken.
Vraag uw familieleden die al zijn ingeschreven om u de 'familiecode' te sturen. Deze beveiligde code is privé en is terug te vinden in het berichtoverzicht van de familie in hun eigen Famileo-account. Zodra u de code hebt ontvangen, gaat u naar de rubriek 'Meedoen met de familie' en volgt u de instructies.
Ingeschreven familieleden kunnen u ook per mail of sms een uitnodiging sturen. De familiecode is dan al ingevuld.

> Mijn familie is nog niet ingeschreven
Het personeel van de zorgorganisatie zal u de nodige informatie bezorgen om een account te kunnen aanmaken. 
​​​​​​​Zodra uw account is aangemaakt, kunnen alle andere familieleden ook hun profiel aanmaken en gratis lid worden van het familieaccount.

Om in te loggen, klikt u op 'Mijn account' rechts bovenaan de startpagina van de website.
Als u uw wachtwoord bent vergeten, kunt u een nieuw wachtwoord aanmaken door te klikken op 'Wachtwoord vergeten?'. Uw gebruikersnaam en wachtwoord zijn persoonsgebonden.

Let op: de familiecode is geen gebruikersnaam. Deze zorgt er alleen voor dat u zich de eerste keer veilig kunt inschrijven. Wanneer u de volgende keer wilt inloggen, moet u de inloggegevens (e-mailadres en wachtwoord) gebruiken die u bij de inschrijving hebt ingevoerd.

Een configuratie van ons team is nodig om uw account te deblokkeren, neem contact met ons op!

Met deze code kunt u zich bij uw besloten familienetwerk van Famileo aansluiten. De code bestaat uit 6 tekens. U kunt de code op twee manieren gebruiken:
- Ga naar de website en klik vervolgens in het menu linksboven op de rubriek "Ik abonneer mijn familie"'. Maak vervolgens in enkele klikken uw profiel aan.
- Download de Famileo-app in de Apple Store of Play Store, klik op "Inschrijven" en volg de instructies.

De limiet is 60 personen per familie. Deze limiet is nog nooit bereikt, maar mocht dit toch gebeuren, dan kunt u contact met ons opnemen zodat we een passende oplossing kunnen vinden

Ja, u gebruikt daarvoor de functie 'Aansluiten bij een familie' die toegankelijk is via uw Famileo-account op de website of vanuit de app.

Als u Famileo wilt aanbieden aan familieleden die niet bij een zorgorganisatie verblijven, kunt u een abonnement afsluiten. Het krantje wordt dan door ons afgedrukt per post afgeleverd in de brievenbus van uw familielid. Ga naar de rubriek 'Een ander familielid abonneren' van uw Famileo-account, toegankelijk vanaf een computer.

Tip van Famileo: Het is mogelijk berichtjes te kopiëren, waardoor u hetzelfde bericht heel eenvoudig aan meerdere familieleden tegelijkertijd kunt sturen.

Ja! Famileo ontwikkelt zich deels dankzij mond-tot-mondreclame. Door middel van ons sponsoringsysteem kunt u degene die u sponsort een abonnement van een maand cadeau doen en maakt u tegelijkertijd zelf kans op mooie cadeaus voor uw familielid dat het krantje ontvangt.

U kunt hiervoor de functie 'E-mail aan de familie' gebruiken. Al uw familieleden ontvangen dan een e-mail met uw bericht. Het familielid dat de ontvanger is van de krantjes krijgt de e-mail echter niet, omdat we hem/haar niet om een e-mailadres vragen.

> De grootte van het krantje
De grootte is onderzocht en goedgekeurd door ergotherapeuten, zodat het krantje door iedereen kan worden gelezen. Het krantje is in A4-formaat en kan tot 30 berichten van een halve pagina bevatten.

> De opmaak van het krantje
Voor een optimale leesbaarheid bevat elke pagina niet meer dan 1 of 2 foto's. Berichten ter grootte van een halve pagina verschijnen in de volgorde waarin de familie ze heeft geplaatst.
Om witruimte te voorkomen, kan de publicatievolgorde van hele pagina's variëren.

Klik hier om een voorbeeldkrantje te bekijken.

> De opmaak van het 'groot lettertype'-krantje
Deze optie is geschikt als uw familielid slechtziend is: er is slechts één foto per pagina en het lettertype is groter. Berichten van een halve pagina verschijnen in de volgorde waarin de familieleden ze hebben geplaatst.

Klik hier om het voorbeeldkrantje te bekijken.

Er zijn twee soorten krantjes, zodat u een krantje kunt kiezen dat geschikt is voor het gezichtsvermogen van de ontvanger.

Het 'normale' krantje heeft lettergrootte 14 en bevat 2 berichten per pagina.
Het 'groot lettertype'-krantje is het meest geschikt als de ontvanger slechtziend is, met lettergrootte 20 en 1 bericht per pagina.

Om te weten of u een 'normaal' krantje of 'groot lettertype'-krantje hebt, gaat u naar het tabblad 'Profiel en instellingen' onder het profiel van uw familielid.

Uw familie kan tot 30 berichten per krantje plaatsen met maandelijkse, tweewekelijkse of wekelijkse frequentie, en 14 bij een dagelijkse formule. Het aantal pagina's wordt automatisch aangepast om het aantal witte pagina's te beperken. De krantjes worden op maandag gepubliceerd, met alle berichten die door uw familie zijn geplaatst. Ze worden afgedrukt door de zorgorganisatie en als post aan uw familielid bezorgd. Wanneer het quotum is bereikt, verschijnt er een melding boven het berichtoverzicht om u dit te laten weten en kunt u geen nieuwe berichten meer plaatsen totdat het krantje is gepubliceerd.

Vanaf een computer of vanuit de mobiele app kunt u op de drie puntjes rechts bovenaan uw bericht klikken om dit bericht te wijzigen of het definitief te verwijderen.

Deze optie is beschikbaar op het scherm voor publicatie van een bericht door te klikken op 'Weergave'.
Als u de optie 'Open voor familie' deselecteert, kunnen andere familieleden in het netwerk uw bericht niet zien in het berichtoverzicht van de familie of in het krantje dat beschikbaar is voor familieleden. Het bericht verschijnt uitsluitend in het krantje dat aan de ontvanger wordt bezorgd.

Regeleinden zijn niet beschikbaar om te voorkomen dat de opmaak van de krantjes wordt verstoord. Net als voor de beperking van het aantal tekens is ons algoritme nog niet voldoende ontwikkeld om alle soorten opmaak te kunnen beheren. Op dit moment houden we alleen rekening met de ruimte die een bepaald aantal tekens inneemt. We kunnen geen rekening houden met de impact van een regeleinde op het aantal tekens.

Dit betekent dat u en uw familie de mogelijkheid hebben om uw favoriete foto's in groot formaat in het krantje te laten verschijnen! 1 hele pagina = 2 halve pagina's.
Een leuke manier om variatie te brengen in de opmaak van uw krantje.
De optie 'hele pagina' is niet beschikbaar voor 'groot lettertype'-krantjes omdat deze grotere letters hebben en één bericht de hele pagina vult.

> Hoe kan ik foto's op een hele pagina publiceren?
Wanneer u een foto in portretformaat toevoegt, waaronder een collage van goede kwaliteit, klikt u simpelweg op de knop 'hele pagina'!
U kunt het formaat van uw foto na plaatsing nog wijzigen: klik vanuit het berichtoverzicht van de familie op de drie puntjes rechts bovenaan uw foto.

Het publiceren van een bericht op een hele pagina is mogelijk als:
- uw bericht een foto of fotocollage in portretformaat bevat.
- uw foto van goede kwaliteit is. De minimale resolutie voor een hele pagina post is 1594px * 2295x (162mm * 234mm).
- er voldoende ruimte in het krantje beschikbaar is. U kunt een bericht van een hele pagina op elk moment verkleinen tot een halve pagina om ruimte vrij te maken.
- het quotum hele pagina's van uw familie het toelaat. Als u uw quotum hele pagina's hebt bereikt of als dit quotum 0 is, kunt u geen foto's op een hele pagina publiceren. Wilt u weten over hoeveel hele pagina's u beschikt, ga dan naar het profiel van uw familielid of klik op het vraagteken in het donkerblauwe kader bovenaan het berichtoverzicht van de familie.
- het krantje van de ontvanger een 'normaal' krantje is en geen 'groot lettertype'-krantje

Elk van uw familieleden beschikt over hetzelfde aantal hele pagina's per krantje. Dit heet het 'quotum hele pagina's'.

De zorgorganisatie waar uw familielid verblijft, kan het quotum hele pagina's aanpassen: 0, 1, 2, 3 of 4.

Als u wilt weten hoeveel hele pagina's u hebt, gaat u naar het profiel van uw familielid of klikt u op het vraagteken in de donkerblauwe banner bovenaan het berichtoverzicht van de familie.

Ja, dat is vanaf nu mogelijk dankzij de kalenderrubriek op uw berichtenscherm. Deze kalender biedt u de mogelijkheid om, als u het wilt, uw bericht op een andere datum en tijd te plaatsen.

Waarom is deze functie zo handig?
1. Antedateren: het belangrijkste voordeel is dat u een bericht kunt plaatsen op een datum in het verleden, zodat de volgorde van de berichten beter aansluit bij de chronologische volgorde.
2. De volgorde kiezen: ook kunt u op elk moment de volgorde van uw berichten wijzigen door met de datum en/of het tijdstip te schuiven.

Belangrijk om te weten:
• U kunt uiteraard berichten blijven plaatsen zoals u dit gewend bent. U hoeft niet per se gebruik te maken van de kalenderoptie. Berichten verschijnen dan in de volgorde waarin ze zijn geplaatst, van de oudste naar de meest recente.
• U kunt de datum niet wijzigen naar een datum in de toekomst of ver in het verleden.
• Om uw krantje mooier te maken en witruimte te voorkomen, worden foto's van een hele pagina niet per definitie op volgorde van publicatie geplaatst. Als u een verhaal wilt vertellen dat uit meerdere berichten bestaat, heeft het dus de voorkeur om voor halve pagina's te kiezen. De optie 'hele pagina' is niet beschikbaar voor 'groot lettertype'-krantjes, voor deze krantjes staan de berichten dus altijd in de volgorde waarin ze zijn geplaatst.

Momenteel is het krantje beschikbaar in het Frans, Engels, Spaans en Nederlands.
Als u berichten in een andere taal wilt schrijven, is het goed te weten dat er tal van speciale tekens uit het Latijnse, cyrillische en Griekse alfabet beschikbaar zijn.

De Noto Sans-lettertypefamilie accepteert de volgende talen: Duits, Catalaans, Deens, Italiaans, Noors, Portugees, Zweeds, Roemeens, Fins, Turks, Pools, Indonesisch, Azerbeidzjaans, Vietnamees, Oekraïens, Russisch, Wit-Russisch, Kazachs, Tsjechisch, Servisch, Bulgaars, Slowaaks, Sloveens, Grieks, Albanees, enz.

Met het oog op andere talen doen we momenteel onderzoek naar een lettertype dat meer internationale tekens accepteert.

Als u uw account wilt verwijderen, gaat u naar uw profiel en klikt u op 'Wijzigen'. Op de pagina die dan verschijnt, vindt u de knop 'Mijn account verwijderen'.

Famileo is een besloten en veilig familienetwerk zonder advertenties.
De verzamelde gegevens staan in onze database en worden nooit verkocht. We gebruiken de gegevens uitsluitend voor de goede werking van onze dienst. U blijft volledig eigenaar van uw gegevens en kunt ons vragen de gegevens na opzegging van uw abonnement te verwijderen.

Klik hier om ons privacybeleid te raadplegen.

Al uw gegevens worden beschermd en staan veilig op de eigen servers van Famileo. Ze zijn versleuteld en alleen via ons platform toegankelijk. Klik hier om ons privacybeleid te raadplege.