> Een familielid heeft zich geabonneerd
U kunt u gratis bij het familieaccount aansluiten door een profiel aan te maken.
Vraag aan uw familieleden die al een account hebben om u de "familiecode" te sturen. Deze beveiligde code is privé en is terug te vinden in het berichtenoverzicht van de familie in hun eigen Familie-account. Als u de code heeft ontvangen, gaat u naar de rubriek 'Ik sluit me aan bij mijn familie' en volgt u de instructies.
Ingeschreven familieleden kunnen u ook per mail of sms een uitnodiging sturen. De familiecode is dan al ingevuld.

> Mijn familie heeft nog geen abonnement
Om te beginnen met het versturen van mooie krantjes moet een familielid een abonnement nemen. Bij onze abonnementen zit u nergens aan vast en bepaalt u zelf hoe vaak u een krantje wilt ontvangen. Ga in het menu naar de rubriek 'Formules en tarieven' voor meer informatie.
Zodra het abonnement is afgesloten, kunnen andere familieleden een profiel aanmaken en zich gratis bij het familieaccount aansluiten.

Klik op "Mijn account" rechts bovenaan de homepage van de website om u in te loggen.
Indien u uw wachtwoord bent vergeten, kunt u een nieuw wachtwoord aanmaken door te klikken op "Wachtwoord vergeten?". Uw gebruikersnaam en wachtwoord zijn persoonsgebonden.

Let op: de familiecode is geen gebruikersnaam. Deze zorgt er alleen voor dat u zich de eerste keer veilig kunt inschrijven. Wanneer u de volgende keer wilt inloggen, moet u de inloggegevens (e-mailadres en wachtwoord) gebruiken die u bij de inschrijving heeft ingevoerd.

Een configuratie van ons team is nodig om uw account te ontgrendelen, neem contact met ons op!

> Abonnementen met de formule 'maandelijks', 'maandelijks+', 'tweewekelijks' of 'wekelijks'.
Als u ook mooie krantjes wilt versturen, moet iemand in de familie een abonnement afsluiten. Dit kan door op de homepage of in het menu op de rubriek 'Ik abonneer mijn familie' te klikken. Vervolgens hoeft u maar de volgende stappen te volgen om u in te schrijven: bepaal hoe vaak u een krantje wilt versturen en kies de bijbehorende formule, maak een profiel aan, vul het afleveradres in en de datum waarop uw eerste krantje moet worden verzonden en voer de betaalmethode in.
Als dit is gelukt, ontvangt u een unieke familiecode van 6 tekens. Hiermee kunnen andere familieleden zich veilig bij het privé-account aansluiten. Zodra het account is aangemaakt, vervalt de familiecode en moeten anderen zich bij hun account aanmelden met de inloggegevens die ze bij de inschrijving hebben ingevoerd.

> Bijzonder geval: Famileo-box & cadeaubonnen
Ga het avontuur met ons aan en geef een onvergetelijk cadeau!
Onze Famileo-box is een mooie welkomstdoos waarmee u iemand een abonnement van 6 maanden cadeau kunt doen. Perfect om met de hele familie cadeau te doen.
Opmerking: met de unieke activeringscode profiteert u van een vooraf betaald abonnement van enkele maanden. Vul de code aan het begin van het inschrijfproces in. U hoeft geen bankpasgegevens in te voeren bij het aanmaken van het account.
Als u het cadeau-abonnement na het verstrijken van de periode wilt verlengen, moet u een nieuwe betaalmethode invoeren. Dit kan door een extra maanden aan de familiespaarpot toe te voegen of door een betaalpas te registreren waarvan iedere maand een bedrag zal worden afgeschreven. Uiteraard zit u ook hierbij nergens aan vast.

Vanwege de grote hoeveelheid gegevens kan uw familieaccount uit maximaal 60 personen bestaan. Deze limiet is nog nooit bereikt, maar mocht het zich voordoen, dan kunt u contact met ons opnemen zodat we een passende oplossing kunnen vinden.

Ja. U kunt hiervoor de functie 'Aansluiten bij een familie' gebruiken.

De familiecode is de identificatiecode van een familienetwerk. Met deze code kunt u zich bij uw familienetwerk voegen tijdens uw inschrijving. Uw reeds ingeschreven familieleden beschikken over deze familiecodes. Als uw familielid zich nog niet bij Famileo heeft ingeschreven, moet u eerst een abonnement afsluiten. Hierna ontvangt u een familiecode.

Met deze code kunt u zich bij uw besloten familienetwerk van Famileo aansluiten. De code bestaat uit 6 karakters. U kunt de code op twee manieren gebruiken:
- Ga naar de website www.famileo.com en klik vervolgens in het menu linksboven op de rubriek 'Ik sluit me aan bij mijn familie'. Maak vervolgens in enkele klikken uw profiel aan.
- Download de Famileo-app in de Apple Store of Play Store, klik op "Account aanmaken" en volg de instructies.

De frequentie waarmee het krantje wordt verstuurd en het aantal publicaties kunnen variëren, afhankelijk van uw abonnement:
• Formule 'maandelijks': elke 4 weken tot 28 berichten (deze wordt nu het meest gebruikt)
• Formule 'maandelijks+': elke 4 weken tot 36 berichten
• Formule 'tweewekelijks': elke 2 weken tot 28 berichten
• Formule 'wekelijks': elke week tot 28 berichten.

Kies de formule die het beste bij uw familie past!
De formule 'maandelijks' is ideaal als er niet veel personen zijn die aan het krantje bijdragen (minder dan 10) en u maar een paar foto's per maand wilt versturen.
Grote families en families die graag veel berichtjes plaatsen, kunnen kiezen voor de formules 'maandelijks+', 'tweewekelijks' en 'wekelijks' om opa en oma vaker te verrassen.

Natuurlijk! Klik op de volgende link voor meer informatie over ons sponsorprogramma en onze promoties: https://www.famileo.com/famileo/nl-BE/promotie-sponsorcode

Ja! Famileo ontwikkelt zich deels dankzij mond-tot-mondreclame. Door middel van het sponsoringsysteem kunt u uw petekind een abonnement van een maand cadeau doen en maakt u tegelijkertijd zelf kans op mooie cadeaus voor uw familielid.

De beheerder van het familieaccount is de baas over het account. Over het algemeen heeft hij of zij de familie ingeschreven en wordt zijn of haar betaalpas gebruikt. Hij of zij ontvangt maandelijks een factuur voor het abonnement. De beheerder heeft toegang tot het tabblad 'Abonnement beheer', waar hij het abonnement kan wijzigen of opzeggen en het beheer aan een ander familielid kan overdragen. In dit tabblad kan de beheerder ook bepaalde instellingen van het krantje aanpassen: aantal hele pagina's per gebruiker, titel van het krantje en bezorgadres.

Als u in uw account naar 'Profiel en instellingen' gaat, kunt u zien wie in uw familie de beheerder is. De naam van de beheerder staat onderaan.

Ja, u kunt meerdere familieaccounts beheren. Log in en klik in het menu aan de linkerkant op de knop 'Een andere naaste abonneren'. Hier kunt u eenvoudig tussen uw verschillende familieaccounts wisselen.

Tip van Famileo: Het is mogelijk berichtjes te kopiëren, waardoor u hetzelfde bericht heel eenvoudig aan meerdere familieleden tegelijkertijd kunt sturen.

Uw abonnement wordt maandelijks verlengt indien het beherend lid dit niet opzegt. Dalenys of Dalenys schrijft het te betalen bedrag af van de betaalpas die voor de eerste betaling is gebruikt, tenzij het bedrag in de familiespaarpot toereikend is.

U kunt uw abonnement bekijken in het tabblad "Familiespaarpot" op uw pc of in de app.

De formule kan één keer per maand worden gewijzigd. Tien dagen na de dag van verlenging van het abonnement zal de beheerder in het gedeelte 'Abonnement beheer' via de knop 'formule wijzigen' de formule kunnen wijzigen.

Het is mogelijk om meerdere abonnementen af te sluiten met hetzelfde e-mailadres. Ga hiervoor op een computer naar www.famileo.com en log in bij uw account. Klik vervolgens in het menu linksboven op 'Een ander familielid abonneren' en volg de stappen. Er wordt een nieuwe familiecode aangemaakt en uw familieleden kunnen zich bij dit nieuwe netwerk aansluiten door op 'Meedoen met de familie' te klikken.  

Tip van Famileo: Het is mogelijk berichtjes te kopiëren, waardoor u hetzelfde bericht heel eenvoudig aan meerdere familieleden tegelijkertijd kunt sturen.

De beheerder kan dit doen door op onze website www.famileo.com naar de interface 'beheer van het abonnement' te gaan. U zit nergens aan vast en kunt dus op ieder moment uw abonnement opzeggen.

Opmerking: Wilt u uw abonnement opzeggen, maar is de familiespaarpot nog niet leeg? Neem contact met ons op via e-mail: hallo@famileo.com of via het volgende telefoonnummer: +32 2 808 09 67.

De familiespaarpot is nieuw en stelt alle familieleden die zich bij Famileo hebben ingeschreven, in staat om bij te dragen aan de betaling van het abonnement. Iedereen bepaalt zelf wanneer en hoeveel hij of zij wil bijdragen! Er zal dus alleen een bedrag van de betaalpas van de beheerder van het account worden afgeschreven wanneer het saldo in de spaarpot niet toereikend is.

Wanneer u zich abonneert, wordt u gevraagd uw betaalpasgegevens in te voeren*. Deze betaalpas zal vanaf dat moment voor de betaling worden gebruikt. Indien u een kortingscode heeft, zal de korting standaard de 1e maand worden toegepast.
Indien u met meerdere personen wilt betalen, heeft Famileo de familiespaarspot bedacht. Dankzij deze spaarpot kunnen alle familieleden die zich bij Famileo hebben ingeschreven, bijdragen aan de betaling van het abonnement. Als u de spaarpot wilt gebruiken, gaat u naar uw Famileo-account (uitsluitend op een computer) en klikt u op het tabblad 'Spaarpot'. Er wordt uitsluitend geld afgeschreven van de betaalpas van de beheerder wanneer het bedrag in de spaarpot ontoereikend is voor de volgende maand.

*Bijzonder geval: Famileo-box en cadeaubonnen: met de unieke activeringscode profiteert u van een vooraf betaald abonnement van enkele maanden. Vul de code aan het begin van het inschrijfproces in. U hoeft geen bankpasgegevens in te voeren bij het aanmaken van het account.

Betalingen worden verwerkt door de bedrijven Dalenys en Checkout, partners van Visa en Mastercard, en voorname spelers in de sector van beveiligde betalingen. Famileo bewaart zonder uw toestemming geen gegevens met betrekking tot uw betaalmethode.

U kunt hiervoor de functie 'Berichtje aan de familie' gebruiken. Al uw familieleden ontvangen dan een e-mail met uw bericht. Uw familielid ontvangt de e-mail echter niet, omdat we hem/haar niet om een e-mailadres vragen.

> De grootte van het krantje
De grootte is onderzocht en goedgekeurd door ergotherapeuten, zodat het krantje door iedereen kan worden gelezen. Het krantje is in A4-formaat en kan tot 28 berichten bevatten (op maximaal 16 pagina's) of 36 berichten als wordt gekozen voor de formule 'maandelijks+' (op maximaal 20 pagina's).

> De opmaak van het krantje
Voor een optimale leesbaarheid bevat elke pagina niet meer dan 1 of 2 foto's. Berichten ter grootte van een halve pagina verschijnen in de volgorde waarin de familie ze heeft geplaatst. Om witruimte te voorkomen, kan de publicatievolgorde van hele pagina's variëren.

> De voorkant van het krantje
*Een kleurrijk mozaïek
De omslag is een mozaïek van foto's, automatisch gegenereerd op basis van foto's die willekeurig zijn gekozen uit het krantje. Foto's die zijn gepubliceerd als 'niet-open voor familie' verschijnen niet op de omslag. Als je alleen tekstberichten en/of 4 foto's of minder in de agenda publiceert, wordt deze versierd met een mooi mozaïek van gekleurde vierkantjes.

*Een titel speciaal voor u
De beheerder van uw abonnement kan de titel van uw krantje personaliseren met de bijnaam van uw familielid of met een tijdelijke titel, bijvoorbeeld vanwege een speciale gebeurtenis. Ga naar het tabblad 'Abonnementenbeheer', rubriek 'Ontvanger(s) en krantje' of naar het tabblad 'Profiel en instellingen' onder de naam van uw familielid.

> De achterkant van het krantje
Op de achterkant van het krantje vindt uw familielid de verjaardagen en (optioneel) de feesten die eraan komen in de volgende 12 weken. Hier vindt u ook de evenementen van de familieleden die zijn ingeschreven bij Famileo en de profielen die zijn toegevoegd in de rubriek 'Kinderen'.

Klik hier om het voorbeeldkrantje te bekijken : https://content.famileo.com/hubfs/gazette/home/Gazette_demonstration_NL_NL.pdf

We hebben een beknopte gids samengesteld waarin u zeker de antwoorden op uw vragen vindt:
Woont uw familielid thuis en bent u de beheerder van het abonnement? Klik dan hier!
Woont uw familielid thuis en bent u niet de beheerder van het abonnement? Klik dan hier!

Met de formule 'maandelijks', 'tweewekelijks' en 'wekelijks' kan uw familie tot 28 berichten per krantje plaatsen.
Met de formule 'maandelijks+' kan uw familie tot 36 berichten per krantje plaatsen.
Als u en uw familieleden berichten ter grootte van een hele pagina plaatsen, neemt dit maximale aantal af omdat een hele pagina 2 halve pagina's vervangt.
Een donkerblauw kader bovenaan het berichtoverzicht van de familie toont de details van de berichten die in het huidige krantje zijn geplaatst, evenals de beschikbare ruimte. Voor meer details kunt u op het vraagteken klikken.

De krantjes worden op maandag verstuurd, afhankelijk van de frequentie van het abonnement. U heeft tot de avond voor uitgifte van het krantje (zondagavond om middernacht) de tijd om berichtjes te plaatsen. Wanneer het krantje klaar is, verschijnt er een melding in het berichtenoverzicht en is het niet meer mogelijk berichtjes te plaatsen. Zodra het krantje is uitgegeven, kunnen er weer nieuwe berichtjes worden gestuurd.

De foto's op de omslag en de achterkant worden willekeurig gekozen uit de foto's die elke persoon in het krantje heeft geplaatst. Wanneer er een of meer mensen op de foto staan, nemen we het beste deel van de foto.

Als u één foto hebt geplaatst, nemen we het beste deel van deze foto.

Als u een fotocollage hebt geplaatst die is gemaakt in de toepassing of op de Famileo-website, is het doel om geen witte stroken weer te geven. We nemen het beste deel van de laatste foto van uw collage. Hier vindt u een schema van de geselecteerde afbeelding : https://content.famileo.com/hubfs/gazette/montage.pdf
Als u uw fotocollage buiten Famileo om hebt gemaakt, zal de weergave minder passend zijn omdat de scheidingsstroken van de collage dan zichtbaar zijn in het mozaïek.

Vanaf een computer of vanuit de mobiele app kunt u op de drie puntjes rechts bovenaan uw bericht klikken om dit bericht te wijzigen of het definitief te verwijderen.

Als u de optie 'open voor familie' aanvinkt, kunnen andere familieleden in het netwerk uw berichtje niet zien in het berichtenoverzicht van de familie of in het krantje voor de familieleden. Het berichtje zal uitsluitend in het krantje voor uw familielid komen te staan.

Regeleinden zijn niet beschikbaar om te voorkomen dat de opmaak van de krantjes wordt verstoord. Op dit moment houden we alleen rekening met de ruimte die een bepaald aantal tekens inneemt. We kunnen geen rekening houden met de impact van een regeleinde op het aantal tekens.

Dit betekent dat u en uw familie de mogelijkheid hebben om uw favoriete foto's in groot formaat in het krantje te laten verschijnen! 1 hele pagina = 2 halve pagina's.
Een leuke manier om variatie te brengen in de opmaak van uw krantje, maar ook om het krantje sneller te vullen.

> Hoe kan ik foto's op een hele pagina publiceren?
Wanneer u een foto in portretformaat toevoegt, waaronder een collage van goede kwaliteit, klikt u simpelweg op de knop 'Hele pagina'! U kunt het formaat van uw foto na plaatsing nog wijzigen: klik vanuit het berichtoverzicht van de familie op de drie puntjes rechts bovenaan uw foto.

Het publiceren van een bericht op een hele pagina is mogelijk als:
• uw bericht een foto of fotocollage in portretformaat bevat.
• uw foto van goede kwaliteit is. De minimale resolutie voor een hele pagina post is 1594px * 2295x (162mm * 234mm).
• er voldoende ruimte in het krantje beschikbaar is. U kunt een bericht van een hele pagina op elk moment verkleinen tot een halve pagina om ruimte vrij te maken.
• het quotum hele pagina's van uw familie het toelaat. Als u uw quotum hele pagina's hebt bereikt of als dit quotum 0 is, kunt u geen foto's op een hele pagina publiceren. Wilt u weten over hoeveel hele pagina's u beschikt, ga dan naar het profiel van uw familielid of klik op het vraagteken in het donkerblauwe kader bovenaan het berichtoverzicht van de familie. De beheerder van het abonnement kan het quotum wijzigen in het tabblad 'Abonnementenbeheer', rubriek 'Ontvanger(s) en krantje' of door te klikken op 'Profiel en instellingen' onder het profiel van uw familielid.

Elk van uw familieleden beschikt over hetzelfde aantal hele pagina's per krantje. Dit heet het 'quotum hele pagina's'.

De beheerder van uw abonnement kan het quotum hele pagina's op elk moment aanpassen: 0, 1, 2, 3, 4 of onbeperkt. De optie 'onbeperkt' is handig als u soms moeite hebt het krantje helemaal te vullen. Om het te wijzigen vanaf een computer of vanuit de mobiele Famileo-app kan de beheerder naar het tabblad 'Abonnementenbeheer' gaan, rubriek 'Ontvanger(s) en krantje' of klikken op 'Profiel en instellingen' onder het profiel van uw familielid.

Als u wilt weten hoeveel hele pagina's u hebt, gaat u naar het profiel van uw familielid of klikt u op het vraagteken in het donkerblauwe kader bovenaan het berichtoverzicht van de familie.

Een hele pagina neemt de ruimte van 2 berichten van een halve pagina in.

Hebt u een kleine familie of hebt u moeite om uw krantjes te vullen? Kies dan een quotum van 3 of 4 hele pagina's of 'onbeperkt' om het krantje gemakkelijker te vullen.
Hebt u juist een heel grote familie? Als u een quotum van 0 kiest, kan niemand foto's op een hele pagina publiceren. Wijzigingen treden onmiddellijk in werking en worden toegepast op de nieuwe berichten van het huidige krantje. De hele familie wordt per e-mail op de hoogte gesteld.

Ja, het is vanaf heden mogelijk de datum en het tijdstip van uw publicatie te wijzigen via de kalenderoptie vlak boven uw bericht.

Waarom is deze functie zo handig?
1. U kunt de datum wijzigen: dankzij deze nieuwe functie kunt u tijdens of na het publiceren van een berichtje de datum wijzigen naar een datum in het verleden, zodat berichten beter op elkaar aansluiten.
2. U bepaalt de volgorde: u kunt zonder problemen op elk moment de volgorde van uw berichten wijzigen door met de datum en/of het tijdstip te schuiven.

Let op:
• U kunt uiteraard berichten blijven plaatsen zoals u dit gewend bent.
• U hoeft niet per se gebruik te maken van de kalenderoptie. De berichten zullen op dezelfde wijze in het krantje worden geplaatst: het bericht dat u als eerste op de familiemuur plaatst, zal tevens als eerste in het krantje verschijnen.
• U kunt de datum niet verplaatsen naar een datum in de toekomst of ver weg in het verleden. Om uw krantje mooier te maken en witruimte te voorkomen, worden foto's van een hele pagina niet per definitie op volgorde van publicatie geplaatst. Als u een verhaal wilt vertellen dat uit meerdere berichten bestaat, heeft het dus de voorkeur om voor halve pagina's te kiezen.

Momenteel is het krantje beschikbaar in het Frans, Engels, Spaans en Nederlands. Als u berichten in een andere taal wilt schrijven, is het goed te weten dat er tal van speciale tekens uit het Latijnse, cyrillische en Griekse alfabet beschikbaar zijn.

De Noto Sans-lettertypefamilie accepteert de volgende talen: Duits, Catalaans, Deens, Italiaans, Noors, Portugees, Zweeds, Roemeens, Fins, Turks, Pools, Indonesisch, Azerbeidzjaans, Vietnamees, Oekraïens, Russisch, Wit-Russisch, Kazachs, Tsjechisch, Servisch, Bulgaars, Slowaaks, Sloveens, Grieks, Albanees, enz.

Met het oog op andere talen doen we momenteel onderzoek naar een lettertype dat meer internationale tekens accepteert.

U heeft tot de avond voor uitgifte van uw krantje, zondagavond om middernacht, de tijd om berichtjes te plaatsen. In het blauwe kader bovenaan het berichtenoverzicht van de familie kunt u zien wanneer uw volgende krantje wordt uitgegeven.

Wanneer uw krantje op de maandag wordt gedrukt, wordt deze tegen het spoedtarief verzonden. Uw familielid zou het krantje dus binnen 4 tot 6 dagen per post moeten ontvangen. Indien uw familielid het krantje na 10 dagen nog altijd niet heeft ontvangen en het afleveradres correct is ingevoerd, kunt u contact met ons opnemen. We zullen u dan een nieuw krantje sturen. 

Uitzonderingen: we zijn voor het verzenden van onze krantjes afhankelijk van het postbedrijf. Hierdoor kan het voorkomen dat de bezorging wordt vertraagd op feestdagen of bij stakingen ...

De krantjes worden iedere maandag gegenereerd, zodat ook de berichtjes van het weekend ervoor nog kunnen worden meegenomen. Vervolgens worden ze gedrukt en binnen 3 dagen verzonden. De post doet er over het algemeen 2 à 3 dagen over om de krantjes te bezorgen, wat betekent dat de meeste krantjes vrijdag of de maandag daarop aankomen.

De krantjes worden iedere maandag gegenereerd, zodat ook de berichtjes van het weekend ervoor nog kunnen worden meegenomen. Vervolgens worden ze gedrukt en binnen 3 dagen verzonden. De post doet er over het algemeen 2 à 3 dagen over om de krantjes te bezorgen, wat betekent dat de meeste krantjes vrijdag of de maandag daarop aankomen.

Wanneer u een abonnement hebt, printen en verzenden we het krantje aan uw familielid. Andere familieleden hebben via hun account toegang tot een pdf-versie van het krantje waarin 'open voor familie' zijn verwijderd.

Het beherend lid kan op elk moment het afleveradres van het krantje wijzigen. U hoeft alleen maar via een computer in te loggen op uw Famileo-account en vervolgens naar het tabblad "Abonnement beheer" te gaan.

Als u uw account wilt verwijderen, gaat u naar uw profiel en klikt u op 'Wijzigen'. Op de pagina die dan verschijnt, vindt u de knop 'Mijn account verwijderen'.

Famileo is een besloten en veilig familienetwerk zonder advertenties.
De verzamelde gegevens staan in onze database en worden nooit verkocht. We gebruiken de gegevens uitsluitend voor de goede werking van onze dienst.
U blijft de eigenaar van uw gegevens en kunt ons altijd vragen de gegevens na opzegging van uw abonnement te verwijderen. Klik hier om ons privacybeleid te bekijken:
https://www.famileo.com/famileo/nl-NL/politiek-vertrouwelijkheid

Al uw gegevens worden beschermd en staan veilig op de eigen servers van Famileo. Ze zijn versleuteld en alleen via ons platform toegankelijk. Klik hier om ons privacybeleid te bekijken:
https://www.famileo.com/famileo/nl-NL/politiek-vertrouwelijkheid

Als de zorgorganisatie al partner is, zal deze Famileo aanbieden aan uw familielid om zo de banden binnen de familie aan te halen.

> Een familielid is al ingeschreven
U kan gratis aansluiten bij het familieaccount door zelf een profiel aan te maken. 
Vraag aan de familieleden die al ingeschreven zijn om u de « familiecode » te bezorgen. Deze beveiligde code is privé en beschikbaar op de Familieberichtgeving. Met deze code gaat u naar de rubriek «Ik sluit me aan bij mijn familie» en laat u begeleiden.
Zij die al ingeschreven zijn kunnen u ook een uitnodiging sturen per email of sms die al voor ingevuld is.

> Mijn familie is nog niet ingeschreven
Het personeel van de zorgorganisatie zal u de nodige informatie bezorgen om een account te kunnen aanmaken. 
Als uw account is aangemaakt, kunnen alle andere familieleden ook hun profiel aanmaken en zich gratis aansluiten bij het familieaccount.

Klik op "Mijn account" rechts bovenaan de homepage van de website om u in te loggen.
Indien u uw wachtwoord bent vergeten, kunt u een nieuw wachtwoord aanmaken door te klikken op "Wachtwoord vergeten?". Uw gebruikersnaam en wachtwoord zijn persoonsgebonden.

Let op: de familiecode is geen gebruikersnaam. Deze zorgt er alleen voor dat u zich de eerste keer veilig kunt inschrijven. Wanneer u de volgende keer wilt inloggen, moet u de inloggegevens (e-mailadres en wachtwoord) gebruiken die u bij de inschrijving heeft ingevoerd.

Een configuratie van ons team is nodig om uw account te ontgrendelen, neem contact met ons op!

Met deze code kunt u zich bij uw besloten familienetwerk van Famileo aansluiten. De code bestaat uit 6 karakters. U kunt de code op twee manieren gebruiken:
- Ga naar de website www.famileo.com en klik vervolgens in het menu linksboven op de rubriek "Ik abonneer mijn familie"'. Maak vervolgens in enkele klikken uw profiel aan.
- Download de Famileo-app in de Apple Store of Play Store, klik op "Inschrijven" en volg de instructies.

Vanwege de grote hoeveelheid gegevens kan uw familieaccount uit maximaal 60 personen bestaan. Deze limiet is nog nooit bereikt, maar mocht het zich voordoen, dan kunt u contact met ons opnemen zodat we een passende oplossing kunnen vinden.

Inderdaad, u kan daarvoor de functie "Aansluiten bij een familie" gebruiken, die vindt u in uw Famileo account op de website of de app.

Indien u Famileo wilt aanbieden aan familieleden die niet in een zorgorganisatie wonen, kan u gewoon inschrijven voor een abonnement. Het krantje zal dan door ons zelf geprint worden en door de post geleverd worden in de brievenbus van uw familielid. Dit vindt u in de rubriek "Een ander familielid abonneren" op uw Famileo account, toegankelijk via pc.

Famileo weetje: dank zij de mogelijkheid om berichten te dupliceren kan u dezelfde boodschap aan meerdere abonnees sturen

Ja! Famileo ontwikkelt zich deels dankzij mond-tot-mondreclame. Door middel van het sponsoringsysteem kunt u uw petekind een abonnement van een maand cadeau doen en maakt u tegelijkertijd zelf kans op mooie cadeaus voor uw familielid.

U kunt hiervoor de functie 'Berichtje aan de familie' gebruiken. Al uw familieleden ontvangen dan een e-mail met uw bericht. Uw familielid ontvangt de e-mail echter niet, omdat we hem/haar niet om een e-mailadres vragen.

> De grootte van het krantje
De grootte is onderzocht en goedgekeurd door ergotherapeuten, zodat het krantje door iedereen kan worden gelezen. Het krantje is in A4-formaat en kan tot 30 berichten van een halve pagina bevatten.

> De opmaak van het krantje
Voor een optimale leesbaarheid bevat elke pagina niet meer dan 1 of 2 foto's. Berichten ter grootte van een halve pagina verschijnen in de volgorde waarin de familie ze heeft geplaatst.
Om witruimte te voorkomen, kan de publicatievolgorde van hele pagina's variëren.

> De opmaak van het 'groot lettertype'-krantje
Deze optie is geschikt als uw familielid slechtziend is: er is slechts één foto per pagina en het lettertype is groter. Berichten van een halve pagina verschijnen in de volgorde waarin de familieleden ze hebben geplaatst.

Klik hier om het voorbeeldkrantje te bekijken : https://content.famileo.com/hubfs/gazette/home/Gazette_demonstration_B2B_NL_BE.pdf

Er zijn twee soorten krantjes, zodat u een krantje kunt kiezen dat geschikt is voor het gezichtsvermogen van de ontvanger.

Het 'normale' krantje heeft lettergrootte 14 en bevat 2 berichten per pagina.
Het 'groot lettertype'-krantje is het meest geschikt als de ontvanger slechtziend is, met lettergrootte 20 en 1 bericht per pagina.

Om te weten of u een 'normaal' krantje of 'groot lettertype'-krantje hebt, gaat u naar het tabblad 'Profiel en instellingen' onder het profiel van uw familielid.

Uw familie kan tot 30 berichten per krantje plaatsen op maandelijkse, tweemaandelijkse of wekelijkse basis, en 14 op dagelijkse basis. Het aantal pagina's wordt automatisch aangepast om het aantal witte pagina's te beperken. De krantjes worden op maandag gepubliceerd, met alle berichten die door uw familie zijn geplaatst. Ze worden afgedrukt door de zorginstelling en worden geleverd aan uw dierbare als post. Wanneer het quotum is bereikt, verschijnt er een melding boven de muur om u dit te laten weten en kunt u geen berichten publiceren totdat het krantje wordt gemaakt.

Vanaf een computer of vanuit de mobiele app kunt u op de drie puntjes rechts bovenaan uw bericht klikken om dit bericht te wijzigen of het definitief te verwijderen.

Als u de optie 'open voor familie' aanvinkt, kunnen andere familieleden in het netwerk uw berichtje niet zien in het berichtenoverzicht van de familie of in het krantje voor de familieleden. Het berichtje zal uitsluitend in het krantje voor uw familielid komen te staan.

Regeleinden zijn niet beschikbaar om te voorkomen dat de opmaak van de krantjes wordt verstoord. Op dit moment houden we alleen rekening met de ruimte die een bepaald aantal tekens inneemt. We kunnen geen rekening houden met de impact van een regeleinde op het aantal tekens.

Dit betekent dat u en uw familie de mogelijkheid hebben om uw favoriete foto's in groot formaat in het krantje te laten verschijnen! 1 hele pagina = 2 halve pagina's.
Een leuke manier om variatie te brengen in de opmaak van uw krantje, maar ook om het krantje sneller te vullen.

> Hoe kan ik foto's op een hele pagina publiceren?
Wanneer u een foto in portretformaat toevoegt, waaronder een collage van goede kwaliteit, klikt u simpelweg op de knop 'hele pagina'! U kunt het formaat van uw foto na plaatsing nog wijzigen: klik vanuit het berichtoverzicht van de familie op de drie puntjes rechts bovenaan uw foto.

Het publiceren van een bericht op een hele pagina is mogelijk als:
- uw bericht een foto of fotocollage in portretformaat bevat.
- uw foto van goede kwaliteit is. De minimale resolutie voor een hele pagina post is 1594px * 2295x (162mm * 234mm).
- er voldoende ruimte in het krantje beschikbaar is. U kunt een bericht van een hele pagina op elk moment verkleinen tot een halve pagina om ruimte vrij te maken.
- het quotum hele pagina's van uw familie het toelaat. Als u uw quotum hele pagina's hebt bereikt of als dit quotum 0 is, kunt u geen foto's op een hele pagina publiceren. Wilt u weten over hoeveel hele pagina's u beschikt, ga dan naar het profiel van uw familielid of klik op het vraagteken in het donkerblauwe kader bovenaan het berichtoverzicht van de familie.
- het krantje van de ontvanger een 'normaal' krantje is en geen 'groot lettertype'-krantje

Elk van uw familieleden beschikt over hetzelfde aantal hele pagina's per krantje. Dit heet het 'quotum hele pagina's'.

De zorginstelling waar uw familielid verblijft, kan het quotum hele pagina's aanpassen: 0, 1, 2, 3 of 4.

Als u wilt weten hoeveel hele pagina's u hebt, gaat u naar het profiel van uw familielid of klikt u op het vraagteken in het donkerblauwe kader bovenaan het berichtoverzicht van de familie.

Ja, het is vanaf heden mogelijk de datum en het tijdstip van uw publicatie te wijzigen via de kalenderoptie vlak boven uw bericht.

Waarom is deze functie zo handig?
1 - U kunt de datum wijzigen: dankzij deze nieuwe functie kunt u tijdens of na het publiceren van een berichtje de datum wijzigen naar een datum in het verleden, zodat berichten beter op elkaar aansluiten.
2 - U bepaalt de volgorde: u kunt zonder problemen op elk moment de volgorde van uw berichten wijzigen door met de datum en/of het tijdstip te schuiven.

Let op:
• U kunt uiteraard berichten blijven plaatsen zoals u dit gewend bent. U hoeft niet per se gebruik te maken van de kalenderoptie. De berichten zullen op dezelfde wijze in het krantje worden geplaatst: het bericht dat u als eerste op de familiemuur plaatst, zal tevens als eerste in het krantje verschijnen.
• U kunt de datum niet verplaatsen naar een datum in de toekomst of ver weg in het verleden.
• Om uw krantje mooier te maken en witruimte te voorkomen, worden foto's van een hele pagina niet per definitie op volgorde van publicatie geplaatst. Als u een verhaal wilt vertellen dat uit meerdere berichten bestaat, heeft het dus de voorkeur om voor halve pagina's te kiezen. De 'hele pagina'-optie is niet beschikbaar voor 'groot lettertype'-krantjes, dus bij deze krantjes worden de berichten altijd in chronologische volgorde geplaatst.

Momenteel is het krantje beschikbaar in het Frans, Engels, Spaans en Nederlands.
Als u berichten in een andere taal wilt schrijven, is het goed te weten dat er tal van speciale tekens uit het Latijnse, cyrillische en Griekse alfabet beschikbaar zijn.

De Noto Sans-lettertypefamilie accepteert de volgende talen: Duits, Catalaans, Deens, Italiaans, Noors, Portugees, Zweeds, Roemeens, Fins, Turks, Pools, Indonesisch, Azerbeidzjaans, Vietnamees, Oekraïens, Russisch, Wit-Russisch, Kazachs, Tsjechisch, Servisch, Bulgaars, Slowaaks, Sloveens, Grieks, Albanees, enz.

Met het oog op andere talen doen we momenteel onderzoek naar een lettertype dat meer internationale tekens accepteert.

Als u uw account wilt verwijderen, gaat u naar uw profiel en klikt u op 'Wijzigen'. Op de pagina die dan verschijnt, vindt u de knop 'Mijn account verwijderen'.

Famileo is een besloten en veilig familienetwerk zonder advertenties.
De verzamelde gegevens staan in onze database en worden nooit verkocht. We gebruiken de gegevens uitsluitend voor de goede werking van onze dienst.
U blijft de eigenaar van uw gegevens en kunt ons altijd vragen de gegevens na opzegging van uw abonnement te verwijderen. Klik hier om ons privacybeleid te bekijken:
https://www.famileo.com/famileo/nl-NL/politiek-vertrouwelijkheid

Al uw gegevens worden beschermd en staan veilig op de eigen servers van Famileo. Ze zijn versleuteld en alleen via ons platform toegankelijk.Klik hier om ons privacybeleid te bekijken:
https://www.famileo.com/famileo/nl-NL/politiek-vertrouwelijkheid