Famileo heeft een droom, een band te
smeden tussen alle generaties

Digitaal voor de ene, een papieren krantje voor de andere, alles is er op gericht om binnen de familie deze mooie momenten van dagelijks geluk met elkaar te delen.

Twee ondernemers

Het begint met een persoonlijke ervaring. De ervaring van Tanguy die ziet dat het moeilijk is met zijn oma Elisabeth te communiceren omdat ze internet niet gebruikt. Hij heeft dan het idee om een nieuwe tool te ontwerpen waarmee gans zijn familie foto's kan delen met Elisabeth: een papieren familiekrantje, opgemaakt in de familie met een mobiele app. Zijn vriend Armel zit op dezelfde golflengte als Tanguy en al vlug lanceren ze dit krantje bij de rusthuizen in Frankrijk, maar natuurlijk ook voor de grootouders die thuis wonen. Dit is het begin van een mooi avontuur.
2015

50 000 families later

De families zijn allen overtuigd. De grootouders niet in het minst, zij hebben nog nooit zoveel foto's van hun kinderen en kleinkinderen gekregen. Maar ook zij vinden het tof te schrijven en te zien dat hun souvenirs op papier geprint worden; bovendien vinden zij het leuk te lezen wat de anderen posten. Telkens wanneer de familie samen is worden de krantjes opnieuw gelezen. In Frankrijk, 3 jaar na de start, zijn er 50 000 families die zich weer verbonden voelen door dit krantje, en iedereen die erover spreekt is enthousiast.
2018

Over de grenzen

Enkele maanden nadat Lode Famileo gebruikte voor zijn ouders, vroeg hij zich af: waarom niet in het Nederlands? En door er met vrienden over te spreken werd zijn overtuiging nog sterker. Hij nam contact op met Tanguy en Armel, waarmee hij dezelfde waarden deelt en de wil om de generaties dichter bij elkaar te brengen. In september 2019, na ettelijke maanden hard werken, is het zover: Famileo in het Nederlands! De droom van ons team: Er voor zorgen dat Famileo het beste cadeau is voor onze grootouders.
2019

Een vraag? Een suggestie?
Een vriendelijk woordje?

Contacteer ons